top of page

MEISTÄ

KK-Kokardiklubi-logo.png

Kokardi-Klubin tarina

Monille tuttu Kulttuurikasarmi Hiukkavaara ry perustettiin vuonna 2012. Perustamiskokouksen yhteydessä kävi ilmi, että entisen Pohjan Prikaatin varuskunnan ruokalan alakerrassa oli käyttämätöntä tilaa. Tila oli varuskunnan entinen elokuvateatteri, ja tulevan Kokardi-Klubin yksi perustajajäsen Raimo Ahlroos oli heti myyty. Ihmeellisen mukava tunnelma, tyhjä tila ja vino lattia viehättivät, ja tila päätettiin vuokrata.

 

Ensimmäisenä ajatuksena Ahlroosilla oli, että tilasta tulisi bändin treenipaikka. Visioita oli alusta asti myös muunlaiseen toimintaan. Tilaa kunnostettaessa saatiin vihje, että Teatteri Rion entiset tuolit oli otettu käyttöön Haukiputaan Teatterikuopalle, jonka vanhat tuolit täten odottivat uutta sijoituspaikkaa. Sitä kautta siniset tuolit päätyivät entisen elokuvateatterin tilaan. Kokardi-Klubin valot taas ovat peräisin muun muassa Oulun Kaupunginteatterilta. Silloisena seinänaapurina ollut puusepänverstas lopetteli toimintaansa, minkä jälkeen sen tila vuokrattiin osaksi klubia. Tilasta muodostui pikkuhiljaa treeni- ja esityspaikka.

Kesäillassa Austin Mailerin treenien yhteydessä viisaat miehet miettivät, että täytyyhän tilalla nimikin olla. ”Joku maisteli sanoja Bacardi-Cola – Kokardi-pala, siinä se on, Kokardi!” Kasarmihenkinen nimi Kokardi-Klubi oli täten syntynyt.


Kokardi-Klubi ry perustettiin 30.3.2017. Klubin rakennus- ja kunnostustyö ovat jatkuneet ja jatkuvat talkoovoimin ja pääosin kierrätystavaroilla.  Yhdistys rohkaisee kaikkia kulttuuritoimijoita ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä mahdollisista yhteistyösuunnitelmista ja projekteista. Sivuiltamme löydät esimerkkejä tilan käyttämisen mahdollisuuksista sekä menneistä ja tulevista tapahtumista.

Ollaan yhteyksissä!

bottom of page